Həyatım boyu qumara qarşı həssas olmamışam. Dostlarım məclis qurub poker oynayanda, mən kənardan seyr edərdim. Lotereya biletləri mənə həmişə boş kağız parçaları kimi görünürdü. Amma ötən ay işlə bağlı elə yorulmuşdum ki, beynim sulanmışdı. Səhərdən axşama qədər kompüter arxasında, axşam da evə gəlib yenə kompüterə baxmaq... Dəli olmaq az qalmışdı.
Həmin gün işdən çıxanda saat 7 idi. Metroya düşdüm, evə getdim. Yolda düşündüm ki, bu axşam nəsə fərqli etməliyəm. Evə çatanda yemək yedim, çay dəmlədim və telefonu əlimə aldım. Adətən Youtube və ya Netflix açırdım, bu dəfə gözüm Mostbet reklamına sataşdı. Əvvəlcə keçmək istədim, amma sonra dayandım. Dedim, axı niyə yox? Bir baxım, nədir, nə deyil?
Sayta girmək istəyəndə bir az ilişdim. Ünvanı yazdım, açılmadı. Dedim, yəqin ki, bloklanıb. Sonra axtarış etdim, mostbet türkiye güncel giriş ünvanını tapdım və rahatlıqla daxil oldum. Dizayn çox sade və anlaşıqlı idi. Qeydiyyatdan keçmək üçün 2 dəqiqə vaxtım getdi. Ad, soyad, email və bir neçə klik - hazır.
İlk baxışda diqqətimi canlı kazino bölməsi çəkdi. Orada oturan real dilerlər, real kartlar, real rulet... Çox maraqlı görünürdü. Amma düşündüm ki, tələsməyək, əvvəl bir az ətrafı tanıyım. Slotlar bölməsinə keçdim. Nələr yoxdu: meyvələr, miflər, macəra, səyahət mövzulu oyunlar. Gəzə-gəzə "Book of Dead" adlı bir oyuna rast gəldim. Qədim Misir, fironlar, xəzinələr... Bəyəndim.
Hesabıma 50 manat yüklədim. Düzü, qorxurdum ki, pulum yoxa çıxacaq. Axı nə bilim, kimdir, nədir? İnternetdə hər şey ola bilər. Ağlımın bir küncündə fikirləşirdim: bəlkə də əvvəl araşdırmaq lazım idi, görəsən təhlükəsizdirmi? Amma bir dəfə yüklədim, daha geri dönmək olmaz.
Oynamağa başladım. Əvvəlcə kiçik mərclər edirdim, 50 qəpik, 1 manat. Bir az udurdum, bir az uduzurdum. Əyləncəli idi. Saata baxanda gördüm ki, 2 saat keçib. Maraqlıdır, vaxt necə də tez keçir. Balansım 47 manat idi - az qala heç nə dəyişməmişdi. Yəni əslində pulsuz əylənmişdim.
Birdən ağlıma gəldi ki, bəlkə bir az risk edim? Axşamdır, darıxıram, nə olacaq ki? Mərcimi 5 manata qaldırdım. 5 dəfə oynadım, hərəsində uduzdum. Balans 22 manat düşdü. Dəhşət, dedim, bura qədər. Birdən qəzəbləndim, bütün qalan pulu basdım - 22 manat. Fırlat düyməsinə vurdum və gözlədim.
Ekran dondu. Nə baş verdiyini anlamadım. Sonra bir səs gəldi, şəkillər parlamağa başladı. Üç eyni simvol düşdü, sonra daha üç, sonra daha... Ekranda bonus raundu başladı. Pulsuz fırlatmalar! 15 dəfə pulsuz fırlada bilərdim. Ürəyim döyünməyə başladı.
Hər fırlatmada balans artırdı. 22 manatdan 45 oldu, sonra 80, sonra 150... Heç inana bilmirdim. 15-ci fırlatma bitəndə balans 370 manat idi. Oturduğum yerdə donub qaldım. Bu qədər pul mənim 22 manatımdan yaranmışdı? Necə ola bilər?
Dərhal pulu çəkmək istədim. "Pul çıxar" bölməsinə keçdim, amma dayandım. Dedim, bəlkə əvvəl limitləri öyrənim? Saytın qaydalarını oxudum. Hər şey qaydasında idi. Sonra yenə fikirləşdim, görəsən indi də giriş problemi olacaqmı? Yenidən mostbet türkiye güncel giriş ünvanını yoxladım, hər şey işləyirdi.
350 manat çəkmək istədim, 20 manatı oyunda saxlamaq qərarı verdim. Əməliyyatı başlatdım. Yazırdı ki, 24 saata qədər kartına köçürüləcək. Gözləməyə başladım. O gecə az yatdım, səhər tezdən oyanıb telefona baxdım. SMS gəlmişdi: "Kartınıza 350 manat köçürüldü". Bank tətbiqinə girdim - pul gəlmişdi. İnanmadım, bir də baxdım, yenə baxdım. Var idi.
Sevincdən nə edəcəyimi bilmədim. Dərhal anama zəng vurdum. Dedim, ana, işdən bonus aldım, sənə 100 manat göndərəcəm. Çox sevindi. Qalan pulla özümə bir neçə aylıq maraqlandığım şeyləri aldım - yeni qulaqlıq, bir neçə kitab, yaxşı restoranda bir axşam yeməyi.
İndi düşünəndə, ən maraqlısı odur ki, mən qumar oynamaq üçün girməmişdim o sayta. Sadəcə darıxmışdım, maraqlanmışdım. Və bu təsadüf mənə həm pul, həm də maraqlı bir təcrübə qazandırdı. Təbii ki, indi də oynayıram, amma həmişə limitimi bilirəm. Nə vaxtsa uduzsam da, əsəbiləşmirəm. Çünki bilirəm ki, bu əyləncədir, həyatımın mərkəzi deyil.
O gündən sonra bir neçə dəfə də kiçik məbləğlər udmuşam. Heç vaxt 350 manat qədər çox olmayıb, amma onsuzda hər dəfə oynayanda həmin gecəki həyəcanı axtarıram. Bəlkə bir gün yenə olar, bəlkə də yox. Əsas odur ki, mən bir şeyi başa düşdüm: bəzən ən gözlənilməz anlarda ən gözəl şeylər baş verir. Sadəcə şansına bir fürsət verməlisən.